Atelier FNYK

Atelier FNYK

Koncentrationen kan være høj i Atelier FNYK. Bl.a. afholdes FNYKs workshops her på Højvangen.

Atelierets brugere holde fælles rengøring og oprydningsdag et par gange om året. her får vi tid til at holde et fælles ateliermøde over en hyggelig frokost.

1. august 2016 rykkede de første kunstnere ind på Fredensborg Forsynings lokaler på Højvangen 25.

Det var en stor dag for os. 20 af foreningens kunstnere får nu adgang til det store flotte og lyse lokale mede udsigt til hyggelig have med springvand. En mulighed alle FNYKs medlemmer får tilbudt.

 

Det har været en lang rejse som startede med en ansøgning om kommunetilskud til lokaleleje i Fredensborg by. De 50.000 kr., som vi fik bevilget rakte dog ikke til de meget høje huslejer i byen. Beløbet gik tilbage i kommunekassen. Nu fandt vi så de skønne lokaler på forsyningen i Højvangen. Dem må vi selv bekoste, hvilket kan lade sig gøre efter vi fik en god aftale som vi økonomisk kan overkomme. Der er plads til flere kunstnere. Hvis du er medlem af FNYK og gerne vil prøve at være med i et kunstnerfællesskab, skal du ikke tøve med at være med til med de kun 200 kr. om måneden, det koster.

 

Har du spørgsmål eller ønsker at tilmelde dig som benytter af værkstedet, kan du kontakte  koordinator, Jørgen Hedegaard,
mail: jh@artmind.nu

 

Måske landets eneste atelier med adgang til have og springvand og åkander. I sommerhalvåret er haven super hyggelig med blomster og bænke.

Inge Dreyer, medlem af FNYK og bruger af Atelier FNYK:

"Vi er en aktiv forening med mange tilbud til os alle. Vi kommer med på museer, naturoplevelser med eller uden male/tegne rekvisitter, workshops, hvor vi kan opleve og lære nye teknikker samt mulighed for at male i vores dejlige atelier.

Netop det sidste er der ikke så mange andre kunstforeninger, der kan tilbyde. Vi har ovenikøbet plads til endnu flere atelier-medlemmer. Du kan have dit malergrej og påbegyndte arbejder stående hernede, du kan benytte atelieret de fleste af ugens dage og ikke mindst, du kan få masser af sparring omkring dit arbejde i hyggeligt samvær med konstruktiv kritik og svar på teknik, farvevalg og opbygning af dit maleri. Mange fagbøger og tidsskrifter.

Der er tid til en god kop the/kaffe med kage, der opstår samtaler om mangt og meget. Og lige så betydningsfuldt: Du kan være dig selv i din koncentration om maleriet.

For mig personligt er det den aktivitet, jeg nødigst vil undvære - man kan male hjemme måske, men alt det andet ville jeg savne såååå meget.

Det koster 200 kr. pr måned, men inden du beslutter dig er du velkommen til et besøg mandag eftermiddag, kig ind, se hvordan det foregår og få mere at vide om brugen af lokaler og hvilke dage der er bedst plads. Tag eventuelt et arbejde med, der er ikke undervisning, men altid svar på dine spørgsmål.

Med kunsthilsen fra alle os i atelieret, vi glæder os til at se flere deltagere."