Nyt fra FNYK

Nyt fra FNYK

13. december 2022: Årets sidste tur med 20 medlemmer gik til Klosteret i Helsingør. Vi fik rundvisning i både kloster og klosterkirke. En spændende oplevelse som blev rundet af med hyggelig julefrokost i Asia House.

13. november 2022: Workshop i atelieret om Monotypi. Det var grafiker Pernille Meislov,
der hjalp os til at prøve teknikken som de 12 deltagere syntes var spændende. 

15.-17. oktober 2022: Efterårsudstillingen 2022 I Kulturhuset i Fredensborg blev afholdt med 22 medlemmer, der viste god kunst med mange spændende teknikker i både sal og underetage. Denne udstilling var en temaustilling bygget over slot og bys 300 års jubilæum og Dronningens 50 års regeringsjubilæum. En stor succes var fællessangen efter højskolesangbogen. Desuden var der foredrag om kunstnere i Fredensborg gennem tiderne.

17.09.2022: Der var gang i maleriet med børn på Fredensborg Bibliotek. En god håndfuld skønne unger og deres forældre mødte op til maleri. Der blev malet prinsesser, blomster, køer og meget andet. Billederne kan ses på biblioteket til 30. september. FNYK har et godt samarbejde med Fredensborg Bibliotek.

22.08.2022: Vi var på medlemstur til Frederiksborgmuseet. Vi så bl.a. udstilling om dronninger og prinsesser. Især Kronprinsesse Mary portrætter og kjoler mv. var spændende at se. Efter museet drak vi kaffe i Cafe Havehuset i Frederiksborg Slotshave. En dejlig dag med FNYK.

26 februar 2023: Årets første workshop i Atelier FNYK. Bente Poulsen introducered os til den spændende trykketeknik Xylografi. Koncentrationen var høj. Men der var også tid til kaffe og snak om grafik og en masse andet.

5.. marts 2023 blev der afholdt generalforsamling I kulturhuset. Der var seriøs samvær med opmærksomhed om både beretning og årsregnskab og budget. Foreningens økonomi har det godt. Referat mv. udsendes hurtigst muligt.

26. marts 2023 var der var der workshop med portrættegning.I Ateiler FNYK. De 10 deltagere på holdet tegnede hinanden. Maler og grafiker LillySchmidt introducere os til portrategningen. Koncentrationen var stor med denne spændende og krævende metier. Vi vil overveje at gentage worlshoppen til efteråret..


Lørdag d. 22. april havde Fredensborg bibliotek og Fnyk, inviteret til familie-maledag på Fredensborg Bibliotek. Det var en rigtig hyggelig formiddag, hvor både børn og voksne legede med former og farver, som blev til mange flotte værker. Nogle af værkerne bliver udstillet på Fredensborg bibliotek i dagene herefter..


30. april havde vi workshopr med eksperimenterende akvarel i Atelier FNYK. DE 10 deltagere tog godt fat i pensler, sæbebobler, svampe og masser af vand og farve. Jørgen Hedegaard stod for denne workshop.

14. maj var FNYK på tur til Nivågård Kunstsamling.
Vi så den meget flotte og inspirerende udstilling om kunstnerkolonierne i Hornbæk og Arild.
Vi fik en fin rundvisning og bagefter den traditionelle kaffe og kage, så der var god tid til snakke om udstillingen.  

#FNYK stod for #Folkemaleriet på #Uge3480. Fra lørdagen på byfesten kl. 10-19 blev der malet af omkring 50 mennesker i alle aldre. Det blev til et meget dejligt og optimistisk billede, som den der bliver ejer af billedet kan glæde sig over hver dag. Jo, alle kan male! Billedet ser du herover måler 100x80 cm.

Medlemstur til Sophienhold, 13. september. 12 medlemmer deltog i turen til Sophienholm  Kunsthal, hvor vi så Per Callesens imponerende instationer, frembragt i papir over temaet vand og hav.

Der var meget at se på og vi blev vist rundt af en rigtig god rundviser. Selvfølgelig var der kaffe og kagebord efter den gode udstillingsoplevelse.

FNYKs efterårsudstillinge blev afholdt 14.-16. oktober i  kulturhuset i Fredensborg.

300 gæster så udstillingen i løbet af de trre dage udstillingen varede. Udstillingen var præget af mange dejlige billeder både i salen og underetagen. Desuden var der både poesi, jazz og klassisk musik i huset. Selvfølgelig var det 

var det Ulla Hardy-Hansen, der åbende udstillingen med en meget flot tale.